2025 Bütçesi: Lindner, trafik ışığı meslektaşlarının isteklerine sert eleştirilerle tepki gösteriyor

trueliving

New member
İşletme Bütçe 2025

“Noel, Paskalya ve doğum günlerinin bir arada olması gibi” – Lindner'ın sert meslektaşı azarlıyor



18.44 itibarıyla| Okuma süresi: 2 dakika






İstikrar Konseyi'nin 29. toplantısı basın toplantısı




Geçen yıl ekonomik üretimde yaşanan hafif düşüşün ardından İstikrar Konseyi, 2024'te ılımlı bir ekonomik toparlanma bekliyor. Bu nedenle ulusal açığın gayri safi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 1,75'ine ulaşması muhtemel.



Pek çok bakanlık gelecek bütçeye ilişkin harcama taleplerinde Christian Lindner'ın belirlediği spesifikasyonları aşıyor. Maliye bakanı ise buna sert sözlerle tepki gösteriyor. Bir bakan dolaylı olarak gerçek bir misillemeye maruz kalıyor.





BFederal Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP), bazı kabine arkadaşlarının 2025 federal bütçesi için sunduğu harcamalara sert sözlerle tepki gösterdi. Bir avuç bakanlık, Noel, Paskalya ve doğum günlerinin toplamı için yeterli olan “fahiş istek listeleri sundu”. Lindner, “Bu kabul edilemez” dedi.

FDP başkanı hangi beş bakanlığın olaya dahil olduğunu söylemedi. Partinin rengine de isim vermek istemedi. Svenja Schulze (SPD) tarafından yönetilen Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı veya kısaca BMZ ile Annalena Baerbock (Yeşiller) tarafından yönetilen Dışişleri Bakanlığı'nı kastettiği, isimlerini vermeden bile netleşti. Lindner, “Almanya'nın ekonomik gücü artık yurt dışına istenilen ölçüde vergi parası vermeye yetmiyor” dedi. Yurt dışında Alman parasıyla finanse edilen her projenin vatandaşlara gerekçelendirilmesi gerekiyor.

Ancak ekonomik güç açısından önde gelen sanayi ülkelerine ayak uydurursanız, uluslararası katılımda ön sıralarda yer alabilirsiniz. Şu anda odak noktası Ukrayna'ya yardımdır. Bu öncelikle Schulze'ye bir misilleme olarak görülebilir. 2 Mayıs'ta – bakanlıkların harcama taleplerini Maliye Bakanlığı'na sunmak zorunda oldukları gün – beş sayfalık bir mektupta BMZ bütçesinin “Almanya'nın uluslararası bir ortak olarak güvenilirliğinin ve güvenilirliğinin önemli bir göstergesi” olduğuna dikkat çektiler. .


ayrıca oku


Maliye Bakanı Christian Lindner






Bu nedenle 12,16 milyar euro kayıtlara geçti. Maliye Bakanlığı'nın 2025 hedefi ise sadece 9,8 milyar euro. Dışişleri Bakanı Baerbock'un, uluslararası güvenlik çıkarlarını ve önemli insani yardımları öne sürerek 5,1 milyar avro yerine toplam 7,39 milyar avro tutarında tapu sunduğu söyleniyor. Pistorius'un plana kıyasla 6,7 milyar euroluk ek ücret talep ettiği bildirildi. Siyasi Berlin'de söylendiği gibi, Çalışma Bakanı Hubertus Heil'in (SPD) bütçesi de Maliye Bakanlığı'nın gereklerini önemli ölçüde aşıyor.

Lindner önümüzdeki haftalarda yapılacak bütçe görüşmelerine ilişkin olarak hâlâ pek çok “açıklama ihtiyacı” bulunduğunu söyledi. Gelecek yılın federal bütçesinin hükümet taslağı Temmuz ayı başında hazır olacak.