Kühne + Nagel: Büyük hissedar Kühne Lufthansa'yı keskin bir şekilde eleştiriyor

trueliving

New member
Lojistik girişimcisi Klaus-Michael Kühne, Lufthansa Kurulunu eleştiriyor ve şirkette derin değişiklikler talep ediyor. “Lufthansa çok parçalanmış, çok fazla marka adı var,” dedi Kühne Welt Am Sonntag ile yaptığı röportajda. Örneğin, Lufthansa yan kuruluşu İsviçre'den bir uçuş rezervasyonu yapmış olsaydı, ancak daha sonra tamamen farklı bir havayolu uçağında oturuyorsa rahatsız oldu. Lufthansa'nın yapısal problemleri var. Girişimci, “Kurulun yeterince geçip geçmediğini açık bırakacağım. Bence daha fazlası olabilir” dedi. Yüzde 20'lik bir payı ile Kühne en büyük Lufthansa hissedarıdır.

Kühne + Nagel'deki çoğunluk hissesi ve Lufthansa'nın büyük bir hissedarı olan Hapag-Lloyd, Brenntag veya Flixbus ile Kühne, Avrupa'nın en etkili yatırımcılarından biridir. Röportajda 88 yaşındaki Kühne, birkaç gün içinde Donald Trump yönetimindeki ABD siyasetiyle de uğraştı. ABD Başkanı'na ne söyleyeceğini sorduğunda, eğer bunu yapma fırsatı varsa Kühne, “Ona tarife ile taretin bir delilik olduğunu söylerdim. İki adım ve bir geri, ekonomiyi felç eder ve belirsizlik yaratır.” Amerika Birleşik Devletleri rolünü özgürlük, demokrasi ve piyasa ekonomisi belirleyici faktörler olacak şekilde oynamalıdır. “Umarım Trump hangi saçmalık yaptığını fark eder,” dedi Kühne.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gelişmeler de dünya çapında nakliye geçiriyor. Kühne aynı zamanda Hapag-Lloyd hattındaki en büyük hissedardır. “Hapag-Lloyd için endişeleniyorum,” dedi girişimci. Konteyner nakliye şirketi, bir düştü Swoop'ta 24 gemi sipariş etti. Kühne, “Ticaret hacmi şimdi dünya çapında azalıyorsa, gemiler için aşırı kapasite olacak” dedi. Bu bastırılmış bir rekabete yol açabilir. Kühne, “Yeni gemi binalarını sipariş etmek için daha isteksiz olurdum.” Dedi.

Girişimci Kühne ayrıca iflas eden ve sahtekarlık iddiaları nedeniyle gözaltına alınan Avusturya gayrimenkul yatırımcısı René Benko hakkında da yorum yaptı. Kühne, Benko'nun Hamburg Elbtower Projesi projesine yatırım yaptı ve yaklaşık yarım milyar avro kaybettiği söyleniyor. Kühne, “İflas işlemlerinden alınacak hiçbir şey kalmadıysa, bununla sonuçlanmalıdır.” Dedi. Benko'nun ne kadar durduğu onun için bir fenomen. Kühne, “Bir dolandırıcıya yapıştırıcıya gittim. Şirketler ağını görmedim.” Dedi. Benko hapishanede oturmayı hak etti.

Birger Nicolai Hamburg'da ekonomik bir muhabirdir. Hakkında rapor veriyor Nakliye,, lojistik, Benzin istasyonları– Ve Kahve pazarı birlikte KOBİ Şirketi.