Münchner Güvenlik Konferansı: “Casuslara İhtiyaç Var” – Avrupa Uzaydan gelen saldırılara karşı böyle hazırlanmak istiyor

trueliving

New member
AB, kendisini Rus veya Çin saldırılarından korumak için uzayda büyük bir koruyucu kalkan planlıyor. Münih Güvenlik Konferansı'nda sivil uyduların nasıl askeri olarak kullanılabileceği tartışılmaktadır. Sanayi milyarlarca emir sallayacaktı.

Askeri uzmanlar için savaş uzayda uzun zamandır başladı. Üç yıl önce Ukrayna'daki Rus toprak saldırısından hemen önce, uydular Kiev'in kullandığı bir siber saldırıdan rahatsız oldu. Avrupa şimdi karşı önlemler planlıyor.

Münih Güvenlik Konferansı'nın aralarında, Yeni AB Savunma ve Uzay Komiseri Andrius Kubilius, uzayda bir Avrupa koruyucu kalkanın (Avrupa Uzay Kalkanı) kurulmasını istedi. Kubilius, “Tek bir Avrupa uzay işaretinde, tüm savunma çabalarını ortak Avrupa ilgisinin en önemli savunma projelerinden biri olarak birleştirmeliyiz.” Dedi. “Savunma için alan kullanmalıyız.”

Bu, uyduların korunması, tehditlere karşı savunma ve uzayda ve yeryüzünde gerçekleşen kalıcı gözetim ve eğitim ile ilgilidir. “Uzayda casuslara ihtiyacımız var,” dedi Kubilius. Endüstride, budyguard sistemleri olarak adlandırılan lazer silahlı gözetim, refakatçi veya koruma uyduları da var. Avrupa'nın uydularını Rus veya Çin saldırılarından korumaları gerekiyor. Buna ek olarak, hiperschall araçları saldırının veya savunmanın bir parçası olabilir.

Mart ayında, ilk detaylar muhtemelen Kubilius tarafından Avrupa savunmasını güçlendirmek için çok sayıda beyaz bir kitapta sunulacak. Sadece ordu değil, aynı zamanda endüstri de planları dört gözle bekliyor. Milyarlarca emir vaat ediyor.

Avrupa'nın girişimi, eski ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından 1983 yılında Sovyet kıtalararası füzelere karşı bir savunma kalkanı için Soğuk Savaş'ta açıklanan SDI girişimini (Stratejik Savunma Girişimi) anımsatıyor. Yeniden seçilen ABD Başkanı Donald Trump'ın açılışından kısa bir süre sonra, Quasi'nin son teknoloji ürünü bir ABD füze savunma sistemi olarak “Iron Dome” başlıklı bir takip projesi duyurması dikkat çekicidir. “Demir Dome” terimini kullandı. Bununla birlikte, şimdiye kadar, kısa mesafeli tehditlere karşı bir İsrail anti -havza sistemini tanımladı. Amerika Birleşik Devletleri uzayda bir “demir kubbe işareti” inşa ederse ve Avrupalılar kendi koruma sistemini oluşturursa, bu Avrupa'nın kendi askeri kapasitesini oluşturmaya çalışan bir kanıtı olacaktır.

Uzay Koruma İşareti için ilk projeler, Kasım ayında Avrupa Uzay Ajansı ESA Sorumlu Bakanların toplantısında vurulabilir. Münih Güvenlik Konferansı'nın aralarında Bundeswehr Uzay Gözetim Komutanlığı'ndan büyük General Michael Traut, “Bunun bir sorun olacağını umuyorum ve varsayıyorum.” Dedi.

Uydular hem sivil hem de askeri kullanılabilir

ESA askeri saldırı projelerine katılmamalı, ancak yine de dolaylı olarak güçlü bir askeri bileşeni var. Airbus ve Saffran arasında ortak bir girişim olarak Ariane Grandrakete'nin genel yüklenicisi olan Arianegroup'un, Fransa'nın U-boats tarafından ateşlenen nükleer silah füzeleri m51 için hem sivil hem de askeri olarak kullandığı füze teknolojisi gelişmelerinin açık bir sırdır. Yakın zamanda Almanya'daki ArianEngroup'un kendi savunma teknolojisi bölümünü oluşturduğu biliniyordu. ArianGroup uydular inşa etmemelidir. Ancak roket inşaatına ek olarak, hiperschall araçları için, uzay eğitimi ve çok daha fazlası için yetkinlikler de vardır.

Bir tartışma turunda, ESA patronu Josef Aschbacher, tüm ESA projelerinin yüzde 90'ının çift ABD karakterine sahip olduğunu, yani sivil ve askeri kullanıldığını açıkça itiraf etti. Aschbacher: “Sepetme için bir uydu inşa edersek, iklim izleme, bilgi veya istihbarat gözlemleri için kullanılabilir.”

ESA patronu ayrıca silahlar projesinde sanayi politikası görüyor. Sektördeki bazı büyük şirketlerin kayıp yaptığını belirtiyor. Endüstri, “büyük ölçekli programlar ve hırslı hedefler”, “Avrupa'dan başka bir ülkeye gitmek için terk etmek zorunda kalmadan ya da aksi takdirde becerilerinin bir kısmını kaybedecek veya çalışanları reddedecek” ile kapasitelerini genişletmelidir.

Avrupa'nın uzayda silahlandırılması için milyarlarca milyarlarca somut yoktu. Gelecekte sadece savunma harcamaları daha büyük bir rol oynayacaktır. Alman Endüstrisi Federal Birliği (BDI), güvenlik konferansında zırha karşı temel bir tutum için yalvardı. “Dost ilacın” zamanı sona erdi, yılın başından beri görevde bulunan yeni BDI Başkanı Peter Leibinger. Artık bir “devasa yakalama” gereklidir.

Gerhard Hegmann Dünya Hakkında Yazıyor zırh,, Hava– Ve Uzay yolculuğu Ve Askeri.