Signa'nın iflasından sonra: Kühne, Elbtower'ın inşaatına bir konsorsiyumla dahil olmak istiyor

trueliving

New member
Milyarder Klaus-Michael Kühne, diğer girişimcilerle birlikte Hamburg gökdeleninin geleceğini güvence altına alabilir. Ancak inşaatın uzun süre durması nedeniyle daha fazla mali risk de görüyor – “kumarbaz” Benko yüzünden zaten büyük bir hisseyi kaybetmiş durumda.

Milyarder Klaus-Michael Kühne, Hamburg'daki Elbtower'ın inşaatına katılmakla ilgilendiğini ifade etti. “Frankfurter Allgemeine Zeitung” ile yaptığı görüşmede Kühne, kuleyi devralmak isteyen gayrimenkul geliştiricisi Dieter Becken liderliğindeki bir grup yatırımcının parçası olduğunu açıkladı. Bir yılı aşkın süredir herhangi bir inşaat ilerlemesi kaydetmeyen Elbtower yeniden başlama tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. İflas yöneticisi bu yıl bir karar vermek istiyor.

Projenin sadece finansal bir zorluk olmadığını, aynı zamanda inşaatın uzun bir aradan sonra teknik açıdan zorlu olduğunu da vurgulayan Kühne, “Elbtower'ın bir harabe olarak kalmasını istemiyorum” diyor. Ancak inşaat projesi durduktan sonra Kühne, binayı Hamburg için ilginç bir mülk haline getirme fırsatını yakaladı. Öne çıkan konumu ve planlanan 240 metreyi aşan yüksekliği nedeniyle şehrin yeni simgesi haline gelebilecek Elbtower için şimdiden Commerzbank ve Signal Iduna gibi güçlü destekçiler bulundu.

Kühne'ye göre, halihazırda bir konsept sunmuş ve kule alanının yüzde 50'si için bir kiracı sunmuş olan Hamburg'un “inşaat aslanı” Dieter Becken, Elbtower'ın satın alma fiyatının nispeten ucuz olacağına bahse girebilir. Ancak tamamlamanın maliyeti çok büyük: 200 ila 250 milyon avroluk gerekli özsermayenin yaklaşık dörtte birini karşılamaya hazır olan Kühne, “Ek olarak yatırım yapılması gereken yüz milyonlarca avrodan bahsediyoruz” diye açıklıyor. . Ancak ilgilenen başka taraflarım da var.

Röportajda Kühne, Avusturyalı girişimci René Benko ve lüks gayrimenkul bölümü Signa Prime ile olan işbirliğinin nasıl geliştiğini de anlatıyor. Katılımı nedeniyle neredeyse yarım milyar avro kaybetti ki bu da “yatırımın neredeyse tamamı”ydı. Signa Prime hissedarlarının yatırımlarını geri alma şansının çok az olduğunu düşünüyor.

Kühne bugün Benko'yu “kendini beğenmiş bir kumarbaz” olarak görüyor. Beni parmağına doladı.” Benko başlangıçta onu emlak portföyünü sunmak için özel bir toplantıya davet etti. Benko durum ve potansiyele dair son derece olumlu bir tablo çizdi. Kühne şöyle devam etti: “Bazen yalan söyledi ve yanlış bilgi verdi.”

Kühne'ye göre, Benko'nun girişiminin son aşamasında “tamamen çaresizlik içinde” şirketini “maceracı inşaatlar” yoluyla kurtarmaya ve Kühne'den ek yatırımlar almaya çalışmasıyla durum doruğa çıktı. Kühne, “Ayrıca bizi daha da dahil etmek ve bizden birkaç yüz milyon daha almak istedi” dedi. Kühne'ye göre, Hamburg'da Benko'nun kendisine özellikle riskli bir konsept sunduğu özel bir toplantı, sonuçta son bir ara verilmesine yol açtı. “Ben ona bunu desteklemeyeceğimi söyledim. Bu, gerçek kriz gelmeden bir yıl önce masa örtüsünün kesildiği anlamına geliyordu” diye açıkladı Kühne.

yay