Şirketler Avrupa’da endüstriyel üretim kapasitesinde kayıp bekliyor

trueliving

New member
İşletme Avrupa çapında anket

Şirketler Avrupa’da endüstriyel üretim kapasitesinde kayıp bekliyor

Durum: 18.06.2023| Okuma süresi: 3 dakika

Barclays baş ekonomisti Christian Keller, Katja Losch ile sohbet ederken

Avrupa Merkez Bankası kilit faiz oranını çeyrek puan artırdı: ECB patronu Christine Lagarde, kalıcı enflasyon nedeniyle Temmuz ayı için bir artış daha açıkladı. Katja Losch, Barclays baş ekonomisti Christian Keller ile bu konuyu konuşuyor.

230’dan fazla küresel şirketin katıldığı bir ankette, ankete katılan şirketlerin yüzde 30’u önümüzdeki beş yıl içinde Batı ve Güney Avrupa’daki üretim kapasitelerini azaltmak istediklerini belirtti. Sadece Doğu Avrupa’da trend farklı görünüyor.

BENYönetim danışmanlığı şirketi Horváth tarafından yapılan bir araştırmaya göre, uluslararası alanda faaliyet gösteren sanayi şirketleri, önümüzdeki yıllarda Batı ve Güney Avrupa’daki üretim kapasitelerini daha büyük ölçekte azaltacak. Pazar günü AFP haber ajansının erişebildiği araştırmaya göre, bölgedeki şirketlerin yüzde 30’u önümüzdeki beş yıl içinde personel veya üretim tesislerinde kesinti yapmayı planlıyor. Aynı zamanda, başta Hindistan olmak üzere Kuzey Amerika ve Asya’daki üretim kapasitelerini genişletmek istiyorlardı.

Genel olarak, Horváth’a göre, ankete katılan şirketler daha fazla küresel ekonomik büyüme ve buna bağlı olarak personel ve üretim kapasitelerinde genişleme bekliyor. Ancak bu, Avrupa lokasyonlarına değil, dünyanın diğer bölgelerindeki fabrikalara fayda sağlıyor.

Bir iş yeri olarak Almanya hakkında daha fazla bilgi

Buna göre, geliştirmenin arkasındaki ana itici güçler nispeten yüksek personel maliyetleridir. Ayrıca şirketler, maliyet nedenleriyle üretim ve satışları bölgesel olarak bir araya getirmeye çalışıyor. Örneğin Asya, bir satış pazarı olarak giderek daha önemli hale geliyor. Diğer bir sebep ise Avrupa’da işçi ve vasıflı işçi eksikliğidir.

230’dan fazla sanayi şirketi ankete katıldı

Çalışma, küresel şirketlerin yönetim seviyesindeki 430’dan fazla üyenin önümüzdeki beş yıldaki stratejik yönleri hakkında yaptığı anketlere dayanmaktadır. Bunlar arasında 230’dan fazla sanayi şirketi vardı. Çoğu şirket yıllık satışlarda bir milyar avrodan fazla gelir elde ediyor.

ayrıca oku

Araştırmaya göre Doğu Avrupa, Orta, Batı ve Güney Avrupa’ya kıyasla personel maliyetlerinin daha düşük olması nedeniyle lokasyon olarak rağbet görmeye devam edecek. Şirketlerin yüzde 58’i orada yatırım yapmaya devam etmeyi planlıyor. Ancak şirketler, kapasitelerini ağırlıklı olarak Kuzey Amerika (yüzde 71) ve Asya’da genişletmeyi planlıyor. Her şeyden önce, şirketlerin yüzde 79’unun orta vadede kapasitelerini artırmak veya genişletmek istediği Hindistan bundan faydalanacak.

ayrıca oku

Bir Model Y'nin son denetimi sırasında Grünheide'deki Tesla Gigafactory çalışanları

Analize göre, Endonezya ve Vietnam gibi ülkeler de üretim tesisi yerleri olarak giderek daha ilgi çekici hale gelirken, daha önce tercih edilen üretim yeri olan Çin’in önemi azalıyor. Aynı zamanda Çin, şirketler için bir satış pazarı olarak daha önemli hale geliyor, bu nedenle yüzde 61’i hala oradaki faaliyetlerini genişletmek istiyor. Sadece yüzde on bir azaltmak istiyorlar.

Şirketler gittikten sonra geri gelmiyorlar

Çalışma, endüstriyel süreçlerin Avrupa’dan uzağa taşınmasıyla ilgili büyüyen tartışmalara uyuyor. Güneş pili üreticisi Meyer Burger geçtiğimiz günlerde ABD’deki üretimini genişleteceğini duyurdu. Bunu milyarlarca sübvansiyonla haklı çıkardı. Sanayi grubu Siemens ise, öncelikle Çin ve Singapur’daki fabrikalara ve araştırma merkezlerine akacak olan iki milyar avroluk gelecekteki yatırımlarını duyurdu.

Horváth araştırma direktörü Ralf Sauter şu uyarıda bulundu: “Önümüzdeki yıllarda, üretim tesislerinin ve değer zincirlerinin Batı ve Güney Avrupa’dan Kuzey Amerika ve Asya’ya önemli ölçüde taşınması yakındır.” Araştırmaya göre, Almanya ve Orta Avrupa’daki diğer ülkeler, Yüksek baskıda enerji maliyetlerini ve vasıflı işçileri iyileştirin”. Önce şirketler giderse, geri gelmezler.

WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.

“Her şey hisse senetleri”, WELT iş yazı işleri ekibi tarafından çekilen günlük borsadır. WELT’ten finans gazetecileri ile her sabah saat 5’ten itibaren. Borsa uzmanları ve yeni başlayanlar için. Podcast’e şu adresten abone olun: spotify, Apple Podcast’leri, Amazon Müzik Ve derin dondurucu. veya doğrudan tarafından RSS beslemesi.