Taşıma yolları: yoğun bir kanal için finansman

trueliving

New member
Hamburg Trafik yolları

Bunalmış bir kanal için finansman



Şu an: 10:44| Okuma süresi: 4 dakika






Federal Su Yolları ve Denizcilik Genel Müdürlüğü Başkanı Eric Oehlmann, Brunsbüttel'deki Kiel Kanalı'ndaki kuru havuz inşaatında



Federal Su Yolları ve Denizcilik Genel Müdürlüğü Başkanı Eric Oehlmann, Brunsbüttel'deki Kiel Kanalı'ndaki kuru havuz inşaatında




Federal Su Yolları ve Denizcilik Genel Müdürlüğü Başkanı Eric Oehlmann, Brunsbüttel'deki Kiel Kanalı'ndaki kuru havuz inşaatında

Kaynak: Bertold Fabricius


Federal hükümet, dünyanın en yoğun yapay su yolu olan Kiel Kanalı'nı yıllardır yeniliyor. İmparatorluk döneminden kalma binalar üzerindeki çalışmalar önümüzdeki on yılda da devam edecek. Ekonomi hayal kırıklığı yaşıyor ve kargo hacimleri düşüyor.





GBaşlangıçta Eric Oehlmann kendine bir başarı duygusu yaşatıyor. Hukuk doktoru, yılın başından bu yana Bonn'daki Su Yolları ve Denizcilik Genel Müdürlüğü'ne başkanlık ediyor. Kendisi yaklaşık 12.500 çalışanın yeni patronudur ve ülke içindeki tüm federal su yollarından ve ayrıca deniz su yollarından sorumludur.

Kiel Kanalı üzerindeki Brunsbüttel'deki bu bulutlu günde Oehlmann, yeni bir kuru havuz inşaatındaki ilerlemeyi bildirdi. Gelecekte, Brunsbüttel ve Kiel-Holtenau'daki büyük kanal kanallarındaki 15 kapının tamamına burada düzenli olarak bakım yapılacak. Dikkate değer: Proje programa uygun ve bütçe dahilindedir. “Buradaki bu yeni sistemle, kilit kapılarını onarırken planlamayı geliştiriyoruz. “Kuru havuzların mevcudiyeti söz konusu olduğunda her zaman biraz geride kaldık.”


ayrıca oku


A26 Doğu için Süderelbe üzerinde olası bir köprünün görselleştirilmesi






ayrıca oku


Femern A/S'den inşaat mühendisi Markus Just bir tünel bölümünde duruyor






ayrıca oku


Kiel Kanalı'ndaki Rendsburg yakınlarındaki demiryolu köprüsünün altından bir konteyner gemisi geçiyor






Yeni “kapı onarım iskelesi” yaklaşık 100 milyon avroya mal olacak ve 2026 yılında tamamlanması planlanıyor. Federal su yolları idaresi artık özel tersanelere bağımlı olmayacak. Ağırlığı 1.600 tona kadar çıkan kilitlerin sürgülü kapıları şu ana kadar öncelikli olarak Kiel'deki Alman Tersanesi'nde işlendi. Ancak oradaki işler her zaman gemi inşa siparişleriyle rekabet halinde. Gelecekte uzman şirketler Brunsbüttel'deki yeni iskelenin kapılarını onarabilecek. Aug. Prien şirketinin liderliğindeki bir inşaat konsorsiyumu şu anda buradaki tesisleri inşa ediyor.

İmparatorluk döneminde inşa edilen yaklaşık 100 kilometre uzunluğundaki kanalda normalde işler bu kadar sorunsuz ilerlemiyor. On yılı aşkın süredir, dünyanın en yoğun yapay su yolu sürekli olarak yenilenmekte ve Kiel-Holtenau ile Großkönigsförde arasındaki yerler daha büyük gemileri barındıracak şekilde genişletilmektedir. Kanalın iyileştirilmesi için önümüzdeki on yılda yaklaşık 2,5 milyar avro harcanacak. Oehlmann, federal hükümetin bütçe sıkıntılarına atıfta bulunarak “Finansman güvence altına alındı” diyor.








Gemilerin ve vinçlerin kilitli kapılara veya köprülere çarpması gibi büyük yapıların karıştığı kazalar, işleri sürekli olarak aksatır. Zorlu yüzeyler ve Dünya Savaşı'ndan kalma mühimmatın kurtarılması, kanaldan sorumlu su ve nakliye ofisi için de zorluklar yaratıyor. Üçüncü büyük kilit odasının nihayet 2026 yılı sonunda Brunsbüttel'de faaliyete geçmesi planlanıyor. Dönemin Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer (CSU) Mayıs 2012'de bunun temelini attı.

Denizcilik sektörü, Kiel Kanalı'nın durumu nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor; bunun nedeni de Hamburg limanının büyüme fırsatlarını sınırlaması. “Mühendis ve teknisyen pozisyonları söz konusu olduğunda Kiel Kanalı'nda yıllardır kronik olarak personel sıkıntısı yaşanıyor. Kanal ajansı Sartori & Berger'in yönetici ortağı ve Alman Gemi Komisyoncuları Merkezi Birliği başkanı Jens Broder Knudsen, “Altyapı yaşlandıkça ve bakıma muhtaç duruma düştükçe bu eksiklik daha da acil hale geliyor” diyor. Federal Su Yolları ve Nakliye İdaresi'nin 2022'de aldığı 166 pozisyondan “Kiel Kanalı Su Yolları ve Nakliye İdaresi tek bir pozisyon bile alamadı. Kanal son yıllarda personel açısından hep eksik değişti.”


ayrıca oku


Almanya'nın en büyük limanı olan Hamburg limanındaki konteyner vinçleri






ayrıca oku


Hamburg Merkez İstasyonu Almanya'da en fazla yolcu sayısına sahip






ayrıca oku


Dünyanın en büyük nakliye şirketi MSC'nin Alman başkanı Nils Kahn, şirketin Speicherstadt'taki ofis binasında






Knudsen, kanalın çeşitli yerlerindeki set setlerinin yıkanması gibi bir sorunu “federal su yolları idaresi, mevcut ve en son teknolojiye sahip yankı sireni teknolojisini kullanarak kesinlikle daha önceden tespit edebilirdi” diyor. Bunun yerine kanaldan geçiş hızı saatte 15 kilometreden 12 kilometreye düşürüldü: “Nakliyedeki gecikmelerin yanı sıra, bu durum kanal kılavuz kaptanlarının da giderek azalmasına yol açıyor.” Kılavuzlar artık gemilerden hızlı inemiyor. onlarınkinin öngörülen dinlenme sürelerine uymasını ve ardından bir sonraki gemiye gitmesini sağlayacak kadar.

Kiel-Holtenau'da kilit ustaları eksik. Bu nedenle, maksimum uzunluğu 160 metre olan tek bir geminin, 300 metre uzunluğundaki iki kilit odasından geçmesi giderek daha yaygın hale geliyor: “Bu aynı zamanda kanalı bir darboğaza da çeviriyor.” Bunun yerine nakliye şirketleri Skagen'in etrafından dolaşıyor. Kuzey Danimarka'da.

Pazartesi günü federal su yolları idaresi kanala ilişkin 2023 bilançosunu sunacak. Değerler önceki yüksek seviyelerden çok uzakta: Knudsen, “2023'te gemi sayısı çok fazla azalmadı, ancak brüt tonaj ve dolayısıyla taşıma hacmi azaldı” diyor. “Dünyanın en yoğun insan yapımı su yolu için 2023'te oldukça feci bir sonuçla karşılaştık.”


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.