Tıp darboğazları: Sandoz, astım acil spreylerin üretiminden çekilir

trueliving

New member
Farmasötik ilişkileri ve şirketler, aktif bileşen salbutamol ile astım acil spreylerdeki darboğazları uyarırlar. Bunun nedeni, İsviçre ilaç şirketi Sandoz'un bu ilaçların üretiminden çekilmesidir. Sandoz'dan Almanya başkanı Thomas Weigold, Welt Am Sonntag'a “Artık bu ilacı üretmeyeceğiz” dedi. Weigold, florlu sera gazları ile önceki varyant yerine çevre dostu gazlarla spreyleri belirten bir AB düzenlemesi yoluyla artan maliyetleri ifade eder.

Weigold, “Bu spreylerin üretiminin dönüştürülmesi muazzam maliyetlerle ilişkilidir. Bununla birlikte, yükselen maliyetleri düzenlendikleri için fiyat ayarlamalarına uygulayamayız. Bu ekonomik olarak uygulanabilir. Astım acil spreylerin üretiminin süresi dolmasına izin vermeliyiz.” Dedi. Alman Rudolstadt'taki çalışmalarında Sandoz, yılda akut astım saldırılarının tedavisi için dozlama nosollerinin yaklaşık altı milyonunu üretiyor.

Federal İlaçlar ve Tıbbi Cihazlar Enstitüsü (BFARM), Aralık 2023'te “pulmoner dozaj formunda tıbbi ilaç ilaçları” için bakım eksikliğini açıkladı. BFARM'ye göre, darboğazların nedeni “üretimdeki sorunlar ve dünya çapında talep artan sorunlar”. Otoriteye göre, sorunlar “yeni düzenlemelerden kaynaklanmıyor”. BFARM için “özel onay feragati” hakkında bilgi mevcut olmayacaktır. Bu nedenle, otorite “şu anda kabul sahibinden piyasanın çekilmesi yoktur”.

Buna ek olarak, şu anda BFARM için yeni kayıt için iki uygulama olacaktır, bu nedenle otorite bakımda bir iyileşmenin ortaya çıkacağını varsayar. Bu spreylerin mevcudiyeti şu anda “yeterli”. Federal Sağlık Bakanlığı (BMG), AB düzenlemesinin üreticiler için “büyük bir zorluk” olduğunu açıkladı. Böylece spreylerin tedariki tehlike altında olmaz, BMG ilaç şirketleri ve sorumlu yetkililerle yakından değiştirilir.

Andreas Macho Berlin'deki dünya ekonomik muhabiri, sağlığa odaklanarak ve İnşaat endüstrisi.