Uyumluluk Görünümü Ayarları Nerede ?

Mail

Global Mod
Global Mod
Uyumluluk Görünümü Ayarları Nerede?

Merhaba arkadaşlar! Bugün, Windows işletim sistemindeki "Uyumluluk Görünümü Ayarları"nı bulma ve kullanma konusunda size rehberlik edeceğim. Özellikle eski veya uyumsuz yazılımları çalıştırmak istediğinizde, bu ayarlar oldukça faydalı olabilir. Başlamadan önce, belirtmek gerekir ki, bu adımlar Windows 10 için geçerlidir, ancak diğer Windows sürümlerinde de benzer adımlar izlenir.

1. Başlat Menüsü

İlk adım olarak, Başlat Menüsü'nü açmalısınız. Bunun için ekranda genellikle Windows logosuna benzeyen bir simge bulunur. Başlat Menüsü'nü açtığınızda, diğer adımlara geçebiliriz.

2. Ayarlar

Başlat Menüsü'nü açtıktan sonra, "Ayarlar" simgesini bulun ve tıklayın. Bu simge genellikle diğer simgelerin arasında kolayca bulunabilir. Ayarlar penceresi açıldığında, artık Uyumluluk Görünümü Ayarları'na ulaşmak için bir adım daha atacağız.

3. Güncelleştirme ve Güvenlik

Ayarlar penceresinde, "Güncelleştirme ve Güvenlik" seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu bölüm, Windows işletim sisteminizin güncellemelerini yönettiğiniz yerdir. Ancak, Uyumluluk Görünümü Ayarları'na erişmek için buradan geçmek gerekmektedir.

4. Uyumluluk Görünümü Ayarları

"Güncelleştirme ve Güvenlik" bölümüne girdikten sonra, sol taraftaki menüden "Uyumluluk Görünümü Ayarları" seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu seçeneği tıkladığınızda, karşınıza uyumluluk ayarlarını düzenleyebileceğiniz bir pencere açılacaktır.

5. Uygulamaları Uyumluluk Modunda Çalıştır

Uyumluluk Görünümü Ayarları penceresinde, "Uygulamaları Uyumluluk Modunda Çalıştır" başlığını bulun. Bu seçenek, belirli bir programın eski bir Windows sürümünde çalıştırılmasını sağlar veya diğer uyumluluk ayarlarını yapılandırmanıza olanak tanır.

6. Ayarları Kaydet

Uyumluluk ayarlarını düzenledikten sonra, yapmış olduğunuz değişiklikleri kaydetmek için "Uygula" veya "Tamam" düğmesine tıklayın. Bu sayede, seçtiğiniz uyumluluk ayarları belirlenen uygulamalar için etkinleştirilir.

Umarım bu rehber, Windows işletim sistemindeki Uyumluluk Görünümü Ayarları'nı bulma konusunda size yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa, çekinmeden sormaktan çekinmeyin!