Vergi yükü: Almanya uluslararası alanda geride kalıyor

trueliving

New member
İşletme Vergi yükünü kırmak

Almanya uluslararası alanda geride kalıyor



07:43 itibariyle| Okuma süresi: 3 dakika






12 maddelik plan – Birlik, Almanya'yı iş merkezi olarak güçlendirmek istiyor




Birlik parlamento grubu, Şansölye Scholz'a Alman ekonomisine yönelik 12 maddelik acil bir program sundu. Parlamento grup lideri Merz ve yardımcısı Dobrindt, sosyal güvenlik primlerinin brüt ücretlerin yüzde 40'ı ile sınırlandırılmasını ve fazla mesaiye vergi avantajı sağlanmasını öneriyor.



Almanya'daki şirketlerin vergi yükü çok büyük. Diğer sanayileşmiş ülkelere göre çok daha yüksektir. Sorunun çözümü için devletin birkaç seçeneği var. Bunlardan biri soloların tamamen kaldırılması; Yeşiller bile artık bundan yana.





DGeçen yıl Alman şirketleri diğer büyük ekonomilerdeki rakiplerinden çok daha fazla vergi ödemek zorunda kaldı. Leibniz Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi'nin (ZEW) AB Komisyonu için hazırladığı yıllık hesaplamanın yalnızca WELT AM SONNTAG'a sunulan ilk sonuçları, Almanya'nın uluslararası vergi rekabetinde artık ne kadar geride kaldığını gösteriyor.

Buna göre 2023 yılında kârlı işletmelere yönelik efektif vergi yükü ortalama yüzde 28,3 oldu. Fransa'da ise yüzde 24,2, İtalya'da ise yalnızca yüzde 23,6 oldu.

Ortalama yüzde 25,6 efektif vergi yüküne sahip Büyük Britanya bile, geçen yıl kurumlar vergilerindeki artışa rağmen Almanya'dan daha cazip olmaya devam ediyor.


ayrıca oku


Almanya, Hamburg, gün batımında konteyner vinçleri






Mannheim Vergi Endeksi olarak adlandırılan endekste Avrupa'nın önde gelen sanayileşmiş ülkeleri arasında yalnızca İspanya yüzde 29'luk yük ile Almanya'nın önünde yer alıyor.


ayrıca oku





Tanıtım yazısı Sadece yatırım yapın






ZEW hesaplamalarına göre, Federal Maliye Bakanı Christian Lindner'in (FDP) önerdiği gibi dayanışma ek ücreti tamamen kaldırılırsa, bu ülkedeki şirketler üzerindeki fiili vergi yükü yarım puanlık bir düşüşle yüzde 28,3'ten 27,6'ya düşecek. .

Bu, Almanya'yı en azından geçen yıl ortalama yüzde 27,5 fiili yüke sahip olan ABD ile aynı seviyeye getirecek. Model hesaplamalarına yalnızca nominal vergi oranları dahil edilmedi, amortisman seçenekleri de dikkate alındı; örneğin Almanya için makine yatırımlarında hızlandırılmış amortisman.

Ülkenin rekabet edebilirliğine ilişkin tartışmaya katkı


Rakamlar, Almanya'daki vergi bölgesinin rekabet edebilirliğine ilişkin bir haftadan uzun süredir devam eden tartışmalara daha fazla ivme kazandırabilir. Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller) geçen hafta WELT AM SONNTAG'da diğer konuların yanı sıra kurumlar vergisinin artık uluslararası düzeyde rekabetçi ve yeterince yatırım dostu olmadığını söyledi.

Almanya'nın bir “dinamizasyon paketine” ihtiyacı olduğu konusunda Lindner'la aynı fikirdeydi. O tarihten bu yana trafik ışığı koalisyonu üyeleri arasında olası vergi tedbirleri tartışılıyor.

ZEW araştırma departmanı “Kurumsal Vergilendirme ve Kamu Finansmanı” başkan yardımcısı Katharina Nicolay, “Zorlu bir bütçe durumunun arka planına karşı, özellikle yatırım üzerinde anında etkisi olan hedefli vergi kesintileri idealdir” dedi.


ayrıca oku


Deutsche Bank'ın CEO'su Christian Sewing






Örnek olarak, Büyüme Fırsatları Yasası taslağında da bulunabileceği gibi şirketler için daha fazla amortisman seçeneği gösterdi. Ancak Federal Meclis ve Bundesrat'tan bir grup arabulucu, Cuma günü ancak bunun hafifletilmiş bir versiyonu üzerinde anlaşmaya varabildi.

Baden-Württemberg Maliye Bakanı Danyal Bayaz (Yeşiller), Gündem 2010'u temel alan cesur bir reform çağrısında bulundu. WELT AM SONNTAG'a “Büyüme ve rekabet gücü için yeni bir reform gündemine ihtiyacımız var” dedi.

Buna masadaki her şey dahildir. Hem vergi sistemi hem de refah devleti geleceğe yönelik hale getirilmelidir. Bayaz, üç trafik ışığı partisinin konuşmasına, “Büyük bir başarı elde etmek istiyorsak her partinin gölgesinin üzerinden atlaması gerekiyor” dedi.

“Vatandaşların çalışmaya başlaması için daha fazla teşvik sunan parası, şirketler için dayanışmanın kaldırılması, yatırım teşvikleriyle birleştirilmesi ve yatırım için daha fazla alan yaratacak borç freni reformu buna benzer bir şey olabilir” dedi. Yeşiller Partisi lideri Ricarda Lang daha önce kalan dayanışma ek ücretinin kaldırılmasını reddetmişti.

Boris Rhein kurumlar vergisinin yüzde 25'e düşürülmesi çağrısında bulundu


Hessen Başbakanı Boris Rhein (CDU), önemli bir vergi indirimi çağrısında bulundu. Ortalama vergi yükünün yüzde 25'e düşürülmesi gerekiyor” dedi. Almanya maddeden yaşıyor.

Büyüme oranları yıllardır düşüyor. Almanya'nın daha yüksek ekonomik büyümeye, herkes için daha fazla refaha ve rekabet gücünün güçlendirilmesine odaklanan bir perspektife ve gerçek bir yapısal ekonomik politika reformuna ihtiyacı var” dedi.

Tahmin edilen rekor vergi gelirleri göz önüne alındığında, Almanya'da temelde bir gelir sorunu değil, harcama sorunu var.


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.