Volkswagen: Rapora göre 4 bin yöneticinin gelirinin yüzde onundan vazgeçmesi gerekiyor

trueliving

New member
Süddeutsche Zeitung'da yer alan bir habere göre Volkswagen'in tasarruf planı, yönetim kadrosunda önemli maaş kesintileri içeriyor. “SZ”, yaklaşık 4.000 yöneticinin 2025 ve 2026'da mevcut maaşlarına kıyasla yüzde on daha az yıllık maaş alacağını bildirdi. Bu nedenle bu, Mayıs ayı ikramiyesinin düşürülmesiyle sağlanır. Önümüzdeki üç yıl içinde maaşların yüzde sekiz, altı ve beş oranında azalması bekleniyor. Muafiyet 2030'da sona eriyor.

Rapora göre maaştan feragat, daha önce hazırlanmış olması gereken bir iş sözleşmesinde düzenlenmeli. IG Metall ve iş konseyi şöyle açıkladı: “Yönetim ve yönetim kurulu, çalışanların başından beri talep ettiği gibi çözümün bir parçası olmalıdır. Şu anda olan da budur.”

Tasarruf konseptini sunarken VW, yönetimin feragatnamesi hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi. IG Metall ve iş konseyi de yönetim kuruluna harekete geçme çağrısında bulundu: “Beklentimiz, yönetim kurulunun feragatnamesinin bir kez daha yönetimin feragatinden öne çıkmasıdır.”