VW marka patronu Schäfer: Fabrikaların kapanmasından kaçınmak mı istiyorsunuz? “Şu anda bunu göremiyoruz”

trueliving

New member
Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen son yılların en büyük krizini yaşıyor. Ve marka patronu Thomas Schäfer her şeyi net bir şekilde ifade etmek için hiçbir neden görmüyor. Görüşmede yönetici, tasarrufların yalnızca lokasyonlarda değil, personelde de yapılması gerektiğini açıkça belirtiyor.

Çalışanlarının sert direnişine rağmen Volkswagen, Almanya'daki fabrikaları kapatma planlarına bağlı kalıyor. VW markasının başkanı Thomas Schäfer, WELT AM SONNTAG ile yaptığı röportajda “Kapasitelerimizi azaltmamız ve yeni gerçeklere uyum sağlamamız gerekiyor” dedi.

Fabrikalardan bahsettiğimizde buna bileşen yerleri ve araç fabrikaları da dahildir. VW'nin bir fabrikayı kapatmaktan kaçınıp kaçınamayacağı sorulduğunda Schäfer şunları söyledi: “Şu anda bunun olacağını görmüyoruz.”

Schäfer ayrıca şirketin işten çıkarma tehdidi olasılığını da göz ardı etmiyor. “Demografik eğri boyunca ve kısmi emeklilik ve işten çıkarma teklifleri gibi mevcut araçlarla yapılan işten çıkarmalar yeterli olmayacak” dedi. “Bu çok uzun sürer.”

Markayı yeniden yapılandırırken üç dört yıllık bir dönemi düşünüyor. Schäfer, IG Metall'in yönetimdeki maaş kesintisi talebini kabul etti. “Toplu pazarlıkta bir anlaşma varsa, o zaman bana göre yönetim kurulu ve yönetimin katkıda bulunması da bunun bir parçası” dedi.

Yönetim kurulunun sabit maaşı Ocak ayından bu yana yüzde beş oranında azaltıldı ve yönetim ayrıca 1.000 avroluk enflasyon tazminatından ve yüzde 3,5 oranında maaş artışından da vazgeçti.

Daniel Zwick bir işletme editörüdür ve WELT için tüm konularda rapor hazırlamaktadır. Otomobil endüstrisi.