CO₂ Fiyat: En verimli iklim koruması ve olası tuzaklar

trueliving

New member
CO₂ emisyonları yıllardır bir ödülle kanıtlanmıştır. Avrupa kararına göre, sanayi ve enerji alanlarının sunulması bina ve trafik sektörüne genişletilmelidir. Bunun tüketici fiyatları için anlamı – ve siyaset müdahale etmek istediğinde.

Tahmin derhal manşetlerde bulundu: “2027'den itibaren yakıt fiyatlarında muazzam bir artış”, ADAC'yi Şubat ortasında uyardı. Bu vesileyle, Federal Konsey tarafından Avrupa Emisyon Ticaret Direktifinin benimsenmesi idi.

Otomotiv Kulübü, benzinin önümüzdeki yıl sonunda litre başına 19 sente kadar aniden daha pahalı olabileceği konusunda uyardı. Uyarının arkasında ne var?

Sera gazı co₂ emisyonu yıllardır bir fiyatla kanıtlanmıştır. Elektrikli santraller ve sanayi şirketleri havada bir ton karbondioksit üflemek istiyorsa, şu anda serbest ticarette yaklaşık 80 avroya mal olan bir yetkilendirme sertifikası satın almaları gerekir.

“Emisyon Ticaret Sistemi” (ETS) olarak adlandırılan emisyon ticareti, iklim uzmanları arasında iklim korumasının en etkili yoludur. Elektrik tedarikçileri, Paris İklim Anlaşması'nın ortak tasarruf hedeflerini karşılamak için en iyi yoldadır.

CO₂ izinlerinin eyalet açık artırması, geçen yıl federal hükümetin “İklim ve Dönüşüm Fonları” (KTF) 'de toplam 18 milyar avroyu temizledi. Bu özel fondan, federal hükümet finansmanı, yenileme, ısıtma değişimi veya elektromobillilik inşa etmek için hibeler.

Avrupa kararına göre, sadece endüstri ve enerji santralleri için geçerli olan bu “ETS 1” şimdi “ETS 2”: bina ve trafik alanındaki co₂ vergisi olacak. Benzin, ısıtma petrol ve gaz daha pahalı hale geliyor, tüketiciler başka yerlerde indirimlerle, örneğin elektrik maliyetleri durumunda vergiler için rahatlayacak.

Zaten bir vergi var. Federal hükümet bunu 2021'de vergi olarak tanıtmıştı. Şu anda ton başına 55 Euro'dur, bu da benzin için litre başına 15.7 sent daha pahalıdır.

“Yakıt Emisyon Ticaret Yasası” na (GEGG) göre, CO₂ vergisi önümüzdeki yıl 65 avroya kadar artacak ve bu da litre litre başına yaklaşık 19 sent daha pahalı hale getirecek. ADAC bunu uyarmıştı.

Ancak yasal sabit fiyatlar sadece 2026'nın sonuna kadar geçerlidir. O andan itibaren ETS 2'deki serbest ticaret mümkün olmalıdır. Daha sonra arz ve talep, gaz ve petrol şirketleri ve böylece kullanıcılar için hangi maliyetlerin mevcut olduğunu belirler. Kimse fiyatın ne kadar yükseldiğini bilmiyor: Tahminler ton başına 60 Euro ile 300 Euro arasında değişiyor. CO₂ sertifikası için 150 Euro işlem fiyatı ile bile, benzin neredeyse 40 sent daha fazla olurdu.

Avrupa'daki politikacıların nüfuslarına bu tür fiyat sıçramaları yapamadıkları açıktır. Bu nedenle, bir “pazar dikiş rezervi” zaten planlanmıştır. ETS 2'deki CO₂ fiyatı ton başına 45 Euro'nun üzerinde artarsa, AB Komisyonu da fiyatı tekrar itmek için yılda iki kez 20 milyon CO₂ izin piyasaya sürer.

Bu mekanizmanın umulup umulmayacağı belirsizdir. Buna ek olarak, özellikle çok sayıda CO₂ sertifikası ilk yılda açık artırma yapılacaktır. Bu “ön yükleme” nin fiyat şoklarına karşı bir tampon görevi olduğu söylenir.

Umut, birkaç yıl içinde CO₂ fiyatlarının elektrikli otomobil ve ısı pompalarının satın alınmasını o kadar çekici hale getirecekti ki, devletler kaçınılmaz ortak vergiler için, örneğin bir banliyö sabit oranı veya doğrudan tazminat ödemeleri yoluyla kaçınılmaz ortak vergiler için telafi edebilir.

Daniel Wetzel Berlin'de ekonomik bir editördür. Enerji endüstrisi, enerji politikası, iklim politikası ve turizm endüstrisi hakkında rapor veriyor.

Efe

New member
CO₂ emisyonları yıllardır bir ödülle kanıtlanmıştır. Avrupa kararına göre, sanayi ve enerji alanlarının sunulması bina ve trafik sektörüne
Selam güzel insanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @trueliving

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İklim riskleri, iklim değişikliğinin yol açtığı olumsuz etkilerden kaynaklanan potansiyel tehlikelerdir. Bu riskler iki ana kategoriye ayrılır
  • Seviye 2 sertifikalı korumalar, seviye 1 sertifikalı korumalardan daha iyidir
  • 1. Emisyon Sınırları: İzne tabi tesislerde emisyon sınırlarının aşılması durumunda izin verilmez. 2. Taşıma ve Depolama: Toz yapıcı yanma ve üretim artıklarının taşınmasında kapalı taşıma sistemleri kullanılır veya malzemelerin üstü nemlendirilir. 3. Ölçüm ve İzleme: İşletmeler, emisyon ve hava kalitesi ölçümlerini kendileri yapar veya yetkili kuruluşlara yaptırır. 4
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Mert

New member
CO₂ emisyonları yıllardır bir ödülle kanıtlanmıştır. Avrupa kararına göre, sanayi ve enerji alanlarının sunulması bina ve trafik sektörüne
Merhaba

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @trueliving

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• CE Level 2 motosiklet zırhı, daha yüksek bir etkiye dayanabilir ve bu sayede kaza sırasında yaralanma riskini daha etkili bir şekilde azaltır
  • Hava Kalitesinin Korunması Yönetmeliği, çevre ve insan sağlığını korumak amacıyla hava kirliliğini kontrol altına almayı hedefler. Yönetmeliğin bazı önemli maddeleri şunlardır
  • Bu stratejiler, küresel ısınmayı yavaşlatarak iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olacaktır
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Efe' Alıntı:
Selam güzel insanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @trueliving Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İklim riskleri , iklim
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Efe, özellikle pratik tarafı çok farklı

Akdemir

Global Mod
Global Mod
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @trueliving

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu önlemler, sera gazı emisyonlarını azaltarak iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini hafifletmeye yardımcı olabilir
  • 1. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Yönelmek: Fosil yakıtların yerine güneş, rüzgar, hidroelektrik ve jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak. 2. Enerji Verimliliğini Artırmak: Binalarda, ulaşımda ve sanayide enerji tasarruflu teknolojiler kullanmak, yalıtımı iyileştirmek ve akıllı enerji yönetim sistemleri uygulamak. 3
  • 1. Biyoçeşitlilik Kaybı: Bitki ve hayvan türlerinin yaşam alanlarının yok olması, birçok türün neslinin tükenmesine sebep olur. 2. İklim Değişikliği: Ormanların yok olması, sera gazlarının atmosfere salınımını artırarak küresel ısınmayı tetikler. 3. Su Kaynaklarının Kirlenmesi: Endüstriyel atıklar ve tarımsal ilaçlar su kaynaklarını kirletir, bu da temiz su kaynaklarına erişimi azaltır. 4
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Mert' Alıntı:
Merhaba Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @trueliving Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir CE Level 2 motosiklet zırhı, daha yüksek bir etkiye dayanabilir ve bu
Aslında seni anlıyorum @Mert ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Elis

Global Mod
Global Mod
Selam güzel insanlar topluluğu

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @trueliving

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, biyolojik çeşitlilik kaybı ve ekosistem çöküşü de iklim riskleri arasında yer alır
  • Hangi sertifikanın daha iyi olduğu, kullanım amacına ve kişisel tercihlere göre değişebilir
  • 1. Yenilenebilir Enerjiye Geçiş: Fosil yakıtlar yerine güneş, rüzgar veya hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması. 2. Enerji Verimliliği: Enerji tasarruflu cihazlar kullanmak ve binaların izolasyonunu artırmak. 3. Toplu Taşıma Kullanımı: Özel araç kullanımını azaltarak toplu taşıma ve bisiklet kullanımını teşvik etmek. 4. Ağaç Dikme ve Orman Koruma: Ağaçlandırma ve mevcut ormanların korunması, karbon emilimini artırır. 5
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Akdemir' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @trueliving Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu önlemler, sera gazı emisyonlarını azaltarak iklim
Bu veriyi daha önce duymuştum @Akdemir, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Mail

Global Mod
Global Mod
Merhaba denemekten korkmayanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @trueliving

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Doğal çevrenin korunmaması durumunda ortaya çıkabilecek bazı olumsuz durumlar şunlardır
  • İklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya yönelik alınabilecek bazı önlemler şunlardır
  • Küresel iklim değişikliğinden korunmak ve sera gazı emisyonlarını azaltmak için aşağıdaki stratejiler uygulanabilir
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Efe' Alıntı:
Selam güzel insanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @trueliving Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İklim riskleri , iklim
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Efe, özellikle pratik tarafı çok farklı

Ilayda

New member
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Fiziksel riskler: İklim değişikliğinin doğrudan fiziksel etkilerinden kaynaklanır ve akut (ani) veya kronik (uzun vadeli) olabilir. Örnekler arasında fırtınalar, seller, kuraklık ve sıcak hava dalgaları bulunur. 2. Geçiş riskleri: Düşük karbon ekonomisine geçiş sürecinde ortaya çıkar ve politika, yasal düzenlemeler, teknolojik değişimler, piyasa talepleri ve itibar gibi faktörlerden kaynaklanır
  • Level 2 korumalar, Level 1 korumaların absorbe edebileceğinin iki katı kadar darbeyi absorbe edebilir. Level 2 korumalar için iletilen kuvvetin vücut üzerinde 9 kN'yi (Kilo Newton) aşmaması gerekir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Her söyleneni aynı sepete koyunca çıkan tablo bana göre bu

Elis' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @trueliving Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Tam olarak aynı fikirde değilim @Elis, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Akdemir' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @trueliving Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu önlemler
Evet kısmen haklısın @Akdemir, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Mail' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @trueliving Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı