Konut Kıtlığı: Hükümet “Bau -Turbo” – “Sadece Federal Hükümet ise, hiçbir şey olmayacak” Video

trueliving

New member
Haus & Grund'un başkanı Kai Warnecke, federal hükümetin “Bauturbo” ilerlemesini değerlendiriyor. Belediyeler ek görevlerle boğulmuş, Warnecke World TV'de. Kiralama fiyat freninin yeni binalara planlanan genişlemesi, yatırımcılar için “yanlış bir sinyal” dir.

Dünya: Kai Warnecke şimdi Haus & Grund'un başkanı açıldı. Merhaba Bay Warnecke.

Warnecke: Merhaba, Bayan Droste.

Dünya: Federal hükümetin “Builurbo” yasası hakkında ne düşünüyorsunuz? Söz verdiğini düşünüyor mu?

Warnecke: Bu görülüyor. İnşaat Bakanı şehirlere ve belediyelere daha fazla karar özgürlüğü veriyor. Teoride, süreç hızlanabilir – ancak neredeyse yıllardır belediyelerin bunalmış olduğunu görüyoruz. Şimdi daha fazla sorumluluk alırsanız, daha uzun sürebilir. “İnşaat turbo” nun tutuşacağını sanmıyorum. Bu şehirler ve belediyelerden kaynaklanıyor – ve umut etmek için çok az neden görüyorum.

Dünya: Almanya, özellikle inşa ederken düzenlemeler ülkesi olarak kabul edilir. Bunlar şimdi en azından kısmen sökülecek. Planlar yeterince mı?

Warnecke: Doğru yönde bir adım. Baden-Württemberg: Binadaki devlet kotası yüzde 37 civarında. Bu, devletin inşaat maliyetlerinde doğrudan veya dolaylı 37.000 Euro 100.000 Euro'ya neden olduğu anlamına gelir.

Oradan kolayca başlayabilirsiniz. Federal Bina Bakanı hareket ediyor – ancak düzenleyen ülkeler, belediyeler ve Avrupa Birliği de var. Sadece federal hükümet bir şeyi değiştirirse yeterli değildir – diğerleri devam etmek zorundadır.

Dünya: SPD, kiralama fiyat frenini 2014'ten sonra inşa edilen binalara genişletmek istiyor. Buna ne düşünüyorsunuz?

Warnecke: Bu yanlış sinyal. Yeni bina uyarılmalıdır. Yeni binaların istisnası bir teşvik olarak tasarlandı: yatırım yapan herkes, yüksek inşaat maliyetlerini karşılamak için daha yüksek kiralar talep edebilir. Yeni müdahalelerden bahsederken, birçok yatırımcı şöyle düşünüyor: Hala buna değer mi? Tek başına tartışma korkuyor.

Dünya: Bakan da diyor ki: Kiracılar, daha sonra ödedikleri sürece, ödemeyle geride kalsalar bile, dairelerini artık çok kolay kaybetmemelidir. Bu adil mi?

Warnecke: Kimse Almanya'daki dairesini kaybedemez, örneğin bir iş kaybından sonra ofislere döner. Yardım var. Planlanan düzenleme, ev sahibine yönelik bir yük olacaktır. Kiralık dairelerin üçte ikisi özel bireysel sahiplerden gelir. Kira başarısız olursa, bu genellikle: yüzde 50 veya 100 kayıp anlamına gelir. Yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım etmeliyiz – ancak ev sahipleri için ek riskler koymazız. Bu aynı zamanda kapı ve kapı istismarını da açar.

Dünya: Yılda 400.000 dairenin hedefi Koalisyon Anlaşması'ndan silindi. Bunun yerine, bakan şimdi inşaat maliyetlerini yarıya indirmek istiyor. Bu gerçekçi mi?

Warnecke: Ne yazık ki, bu bana eski 400.000 numarayı hatırlatıyor. Federal hükümet dairelerin kendisini inşa edemez – o zamanlar gerçekçi olmayan bir hedefti. İnşaat maliyetlerine benzer. Malzeme ve ücret maliyetlerinden oluşurlar- federal hükümet her ikisini de etkileyemez. Vergiler ve vergilerle başlayabilir, ancak Koalisyon Anlaşmasında hiçbir şey yoktur. Fikir iyi – genellikle önerildi. Ancak şu ana kadar uygulama her zaman eksikti. Bakan bunu gerçekten ele alırsa, alkışımızı hak ediyor.

Welt: Yani biraz ışık – ama aynı zamanda çok fazla gölge. Bay Warnecke, konuşma için teşekkürler.

Warnecke: Teşekkürler.

© Axel Springer Deutschland Gmbh. Her hakkı saklıdır.