Ola Källenius: “Bazen yurtdışındakinin iki katı kadar yüksek” – Mercedes patronu Almanya'daki hastalıktan şikayetçi

trueliving

New member
Önce Tesla, şimdi de Mercedes-Benz: Bir başka endüstri patronu Ola Källenius, Almanya'daki sözde yüksek hastalık oranları hakkındaki tartışmayı alevlendiriyor. Ancak Mercedes'te sağlık tavsiyeleri, grip aşıları ve “dayanıklılık eğitimi” ile karşı önlemler almaya çalışıyorlar.


Mercedes-Benz patronu Ola Källenius, Alman çalışanların izinli olduğu günlerin sayısını iş yeri açısından bir dezavantaj olarak görüyor. Alman-İsveçli otomobil müdürü “Spiegel” dergisine “Almanya'daki yüksek hastalık seviyesi şirketler için bir sorun” diyor.

Kendi şirketi hakkında şunları söylüyor: “Almanya'da hastalık izni bazen diğer Avrupa ülkelerine göre iki kat daha yüksekse, bunun ekonomik sonuçları olur.” Mercedes Almanya, Macaristan ve Romanya'da otomobil, kamyonet ve parça üretiyor.” , İspanya ve Polonya çoğunlukla benzer yapıdaki eserlerdir.


Källenius, açıklamalarıyla Alman çalışanların çok sık evde hasta kalıp kalmadığı tartışmasını alevlendiriyor.

Son zamanlarda ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Grünheide, Brandenburg'daki fabrikasının fabrika müdürü ve insan kaynakları müdürünün hasta olup olmadıklarını kontrol etmek için hasta çalışanları evlerinde ziyaret etmesiyle ortalığı karıştırdı. Ağustos ayında Grünheide'deki hastalık oranının yüzde 17 olduğu bildirildi.


Ancak IG Metall ve eski çalışanlar, Tesla'yı az sayıda personel ve yetersiz iş güvenliği nedeniyle çalışanlarının sağlığını tehlikeye atmakla uzun süredir eleştiriyorlardı. Tesla iddialar hakkında yorum yapmıyor.

Källenius kendi çalışanlarına bir hatırlatma gönderdi


Källenius'a göre Mercedes, çalışanları için “iş güvenliği ve ergonomi iş süreçlerinden sağlık tavsiyelerine, grip aşılarına ve dayanıklılık eğitimlerine kadar” çok şey yapıyor.


Çalışanlarını uyarıyor: “Ancak burada bir iyileşme sağlamak için tüm tarafların çabalaması gerekiyor.” Källenius, Almanya'daki hastalık oranını eleştiren tek DAX şirket patronu değil.

Allianz CEO'su Oliver Bäte geçtiğimiz günlerde “Handelsblatt”ta Almanların ABD veya İsviçre'deki çalışanlardan çok daha fazla hastalık iznine sahip olduğunu kınadı.


AOK Bilimsel Enstitüsü (WIdO), Ekim ayı başında yayınlanan 2023 yılı devamsızlık raporunda tarihsel olarak yüksek sayıda devamsızlık günü tespit etti. Çalışan her 100 AOK sigortalısına karşılık 225 hastalık raporu vardı. Bu yıl bu değerin aşılması bekleniyor.


çarpık