VW HR Patron Gidiyor: Mighty Union, Boo Man'ı Çöküyor

trueliving

New member
Volkswagen grubunda sakin görünüyordu. Yılın başından kısa bir süre önce, Yönetim ve İş Konseyi 35.000 iş için bir madencilik programı üzerinde anlaşmıştı -Almanya'da büyük yeni çalışma kapanışları olmadan, cömert eski Dergi Dönem düzenlemeleri ve altı kişi kıdem tazminatı, kısmi işyeri garantileriyle bile. Şirket barışı güvence altına alındı, görünürde bilançoda iyileşme.

Ama şimdi planı gerçekten uygulaması gereken kişi gitmek zorundadır: İK Gunnar Kilian, bir patlama durumuyla yönetim kurulundan ayrılır. İş Konseyi, “Başka bir dönem için destek eksikti,” diye açıkladı. Birkaç sıcak kelime var, aynı zamanda çim, rahat bir ev tarifesinin sona ermesi ile Kilian “tarihi bir tabu molası” taahhüt etmişti. İş Konseyi daha küçük alamıyor.

Volkswagen her zaman siyasallaştırılmış bir grup olmuştur – sadece Aşağı Saksonya eyaleti oy haklarının yüzde 20'si ile ilgili olduğu için değil. Volkswagen, kendi güçleri söz konusu olduğunda IG Metall Birliği için amiral gemisi grubudur. Ve şirket içinde mevcuttur – ancak en büyük Alman Sanayi Birliği sert küresel ekonomik gerçekliğe karşı kalıcı olarak yönetemez.

Korona krizinden bu yana Avrupalılar çok daha az araba satın alıyorlar, elektrikli koşu beklenenden daha yavaş geçiş, Çin geçti. Bu, grubun zaten zayıf marjını etkiler. Eserler konseyi çok şey başarsa bile: son zamanlarda ekonomik gerçeklik nedeniyle çalışanlara hoş olmayan gerçekler beklemek zorunda kaldı. Dresden ve perspektifte Osnabrück'taki eserler yakında VW'ye ait olmayacak. Wolfsburg ve başka yerlerdeki merkez için eski büyük büyüme umutları bir passé. Ve yine de eski ev tarifesi.

Uygulamanın iç yüzü, düzenli olarak ilerleme hakkında rapor veren bir yönetim kurulu üyesi Kilian'dır – tüm insanların iş konseyinin bir adamı. Çünkü sadece VW'de değil, tüm büyük Alman şirketlerinde, çalışanların uygulamada Yüce İK'yı sipariş ederken büyük bir etkisi var. Bu, Eserler Anayasası Yasası'nın bir sonucudur – sadece Wolfsburg'dan başka bir yerde gürültüsüz çalışır. Bu bağlamda, Kilian örneğinde olduğu gibi, personel sözleşmesinin sona ermesi durumunda İş Konseyi'nin dahil olması nadir değildir. Ancak, tiz hacmi olağandışıdır.

VW'de halef mevcut değil

Çünkü IG Metall, Kilian'da hoş olmayan uzlaşmalara uyabilecek birini buldu. Sendika patronu Christiane Benner, denetim kurulunun bir üyesi olarak, ardıllık için aramaya devam edebilir. Adı sadece yaz iş tatillerinden sonra belirlenmiş olabilecek bu yeni olanı, Kilian'ın sahip olacağı gibi iş azaltma anlaşmasını uygulamak zorunda kalacak. Ancak: işgücü onu çok kovalamayacak. Bu mesafe, her zaman üyeler ve sesler için savaşan İş Konseyi ve Birliği kullanır. Bununla birlikte, VW'nin başarılı bir grup olarak geleceği için, çok şey, yeni'nin selefinin sınır dışı edilmesi nedeniyle nasıl uzlaşmaya istekli olabileceğine bağlı olacaktır.

Kilian eskiden diğer yönetim kurulu üyeleriyle iyiydi, bu yüzden 2021'de kamyon markalarının da başkanı vardı. Ama sonunda bu ilişki de bulanıklaştı. Gruba göre, Kilian diğer yönetim kurulu üyeleriyle, bazı grup yöneticilerinin kurtulmak istediği yatırımların geleceğinden ziyade çatışmış olmalı. Bu yüzden Kilian, onu hala kurtarabilen yönetim kurulu meslektaşlarının desteğini de kaçırıyordu. Yani hazırlıksız bir değişim patlaması oldu. Bir halef hazır değil.

Volkswagen otomobil patronu Arne Meiswinkel, personel departmanını geçici olarak devraldı. Bu tam bir boşluk değildir – ancak iş kesintilerinin ortasında, işlerde kıdem tazminatı programının uygulanması hala beklemede olurken, aslında istikrarlı, entegre bir İK başkanı var. Çünkü hızlı bir şekilde gitmelidir: VW'nin yeterli şantiyeden daha fazlası vardır.

Uzun süredir korunan Kilian'ın ani vedası, çalışan temsilcilerinin ve hatta yönetim kurulundaki meslektaşlarının gözünde iyi bir haber olabilir. Tüm grup için, ezici veda iyi bir sinyalden başka bir şey değildir.

Christoph Kapalschinski ekonomik bir editördür ve otomotiv endüstrisi hakkında yazıyor.